Haberler
15.11.2023 13:50
Fakültemiz Beslenme ve Diyetetik Bölümü, Diyetetik Anabilim Dalı tarafından 13/11/2023 tarihinde Dr. Öğr. Üyesi Murat AÇIK ve Dr. Öğr. Üyesi Murat ALTAN’ın ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü 2. Sınıf öğrencilerinin katılımıyla 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Beslenme İlkeleri dersi kapsamında Teknik gezi düzenlendi.
Etkinlikte Elkas, Akbulut Et ve Et Ürünleri Tesisi ve Elazığ Süt Üreticiler Birliği’nin üretim faaliyetleri öğrencilere tanıtıldı. Elkas işletme sorumlusu Şenol ARSLAN ve Veteriner Hekimi Hıdır ALTUNTAŞ tarafından hayvanların kesim işlemine başlamadan önce yapılan kontroller, hayvanın kesimi ve sonraki aşamada karkas incelenerek genel muayenelerin yapımı, karkasın bekletildiği depoların koşulları hakkında bilgilendirme yapıldı.
Akbulut Et ve Et Ürünleri Üretim Tesisi sorumlusu olan Abdulvahap AKBULUT ve Hüseyin AKBULUT tarafından işletme hakkında tanıtım yapıldı. Bu kapsamda, etlerin teslim alma koşulları, karkas etlerin parçalanması, salam, sosis, sucuk gibi işlenmiş et ürünlerinin üretimi, kavurma yapımı ve ambalajlanması, beyaz etlerin işlenme prosesleri ve kurumun HACCP ve ISO belgeleri hakkında bilgilendirme yapıldı. Süt Üreticiler Birliği’nde çalışan Gıda Mühendisi Adem KARA tarafından sütün toplanma ve saklama koşulları, sütün kalitesi hakkında ve süt ile ilgili hile ve tağşiş durumunu belirlemek yapılan testler hakkında laboratuvarda uygulamalı olarak bilgilendirme yapıldı.
Diğer Haberler
FIRAT ÜNİVERSİTESİ BESLENME VE ...
14.02.2025FETHİ SEKİN ŞEHİR HASTANESİ’NDE YEMEK ...
24.01.2025BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ 1. ve 2. ...
23.01.2025BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ ...
14.12.2024DÜNYA DİYABET GÜNÜ EĞİTİM PANELİ ...
27.11.2024HUZUREVİNDE SAĞLIKLI BESLENME EĞİTİMİ ...
27.11.202414 KASIM DÜNYA DİYABET GÜNÜ ETKİNLİĞİ ...
19.11.2024BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ KERMES ...
19.11.2024